Het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede is verhuist naar de nieuwbouw en het bestaande schoolgebouw wordt getransformeerd tot een brede school. In de toekomst worden hier twee basisscholen, een kinderdagverblijf met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, gezondheidscentrum met een fysiotherapie praktijk, speel-o-theek en de bibliotheek van Wijk bij Duurstede gehuisvest. In een bouwteamverband is kim de greef architectuur verantwoordelijk voor het interieurontwerpadvies en het ontwerp van vier nieuwe entrees.


De uitdaging van dit project is met minimale ingrepen in de bestaande structuur het verouderde schoolgebouw weer helemaal bij de tijd te brengen en te voldoen aan de wensen en eisen van de verschillende gebruikers.

Het gebouw is opgebouwd uit een staalconstructie, ingevuld met poriso-steen. Naast de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen, zijn op strategische plekken in het bestaande gebouw, daar waar zicht in licht belangrijke punten in het programma van eisen zijn, delen poriso tussen de stalen kolommen weggehaald, en nieuwe wanden met openingen geplaatst.


Voor de nieuwe entrees worden op één na, allemaal bestaande toegangen gebruikt. Om de gebruikers identiteit te geven en de vindbaarheid te vergroten, zijn de entrees voorzien van luifels. Iedere luifel heeft zijn eigen kleur. Op de opstaande rand is in grote letters de naam van de gebruiker duidelijk zichtbaar. Het gebouw is vrij rustig van beeld, waardoor de gekleurde luifels, met de witte puien beter in het oog springen.

 

Brede School De Horden

Omschrijving:

interieurontwerp + renovatie


Locatie:

Wijk bij Duurstede


In opdracht van:

Gemeente Wijk bij Duurstede

Interieur sbo De Driehoek.

Gangaanzicht van de begane grond en eerste verdieping met de twee basisscholen.

Iedere gebruiker in het gebouw heeft dezelfde elementen maar met een eigen kleur.

Entree naar KMN Kind & Co, doorkijk naar bibliotheek.

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp

Interieur obs ‘t Baken.

Entree naar Speel-o-theek Katrein en bibliotheek.

Minimale toevoegingen gevel; kleur gecodeerde luifels per gebruiker.