Voor deze woning is een aanbouw ontworpen die plaats biedt aan een leefkeuken. Hierdoor ontstaat er in de bestaande woning een meer logische ruimte-indeling.

Door de grote schuifpuien is er veel licht en direct contact met de tuin. Hierdoor functioneert de keuken in de zomermaanden meer als een tuinkamer.


Er is gekozen voor een beeldbepalende eiken balklaag. Hierdoor keren de materialen in het klassieke bestaande deel van de woning in de aanbouw om. Het eiken van de vloer in de woonkamer komst in de aanbouw terug in de balklaag en het  dakbeschot. De bestaande bakstenen achtergevel blijft in het zicht in de keuken. De huidige ramen worden de doorgangen tussen eethoek en keuken. Aan de zijde van de woonkamer worden deze klassiek gedetailleerd, aan de kant van de aanbouw juist eigentijds.

De kleur van de houten geveldelen van de berging wordt doorgezet in de keukenwand zodat dit als één volume leest.


Om het pand weer in oude luister te herstellen worden alle kozijnen vervangen door een oorspronkelijke raamverdeling en wordt het blokpatroon in de voorgevel op termijn herstelt.

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp

Omschrijving:

Ontwerp voor een uitbreiding van de woning voor keuken en berging en een terugbrengen van het karakteristieke uiterlijk van de voorgevel.


Locatie:

Zundert


Opdrachtgevers:

Particulier


ontwerp:

2017

Aanbouw woning Zundert

Bestaande voorgevel


Nieuw ontwerp voorgevel

Impressie uitbreiding

Impressie uitbreiding interieur

Bestaande situatie