De locatie bevindt zich in Oost-Vlaanderen en is gelegen in een groene zone tussen de dorpjes Assenede en Ertvelde. De grootste troef van de locatie is haar groene karakter.

Het schoolbouwproject wordt opgevat als een compact gebouw in een ruime groene omgeving. Vanuit de opdrachtgever is ervoor gekozen een passiefschool neer te zetten met bijzondere aandacht voor flexibiliteit.

Ons voorstel is een compact gebouw over twee verdiepingen met de leslokalen op de verdieping. Door de inrichting van de leslokalen kunnen ze per twee gekoppeld worden. Het gebouw is opgebouwd vanuit een betonnen kolommenstructuur waardoor de indeling in de toekomst makkelijk aan te passen is aan nieuwe eisen en wensen.

De sportvoorziening, keuken en kantine, functies die buiten schooltijd ook door derden gebruikt kunnen worden, bevinden zich op de begane grond. Deze zijn vanaf een aparte entree toegankelijk en intern te scheiden van de schoolfuncties.


De gevels zijn van hout en de grote ramen krijgen witte, uitstekende kaders die het directe zonlicht weren, en het indirecte licht zo optimaal mogelijk de lesruimtes in reflecteren. Voor de zuid- en westgevel wordt een pergola voorgesteld. Deze begeleidt de bezoeker vanaf de parkeerplaats naar de entree van het gebouw en maakt het door zijn zonwerende functie mogelijk extra glas toe te passen in de kantine en entree op de begane grond, om zo het gebouw een transparant en welkom karakter te geven.

 

PSBLO Meetjesland

Omschrijving:

ontwerp ontwerp Scholen van Morgen, PSBLO Meetjesland


Locatie:

Assenede, België


In opdracht van:

Rothuizen architecten

stedenbouwkundigen

1e verdieping.

Impressie tribunetrap tijdens filmavond.

Zuid Oost gevel.

Zuid West gevel, schoolplein en wadi (infiltratievoorziening regenwater).

Provinciale School voor Buitengewoon Lager Onderwijs. Zicht op entree vanaf parkeerterrein.

Begane grond.

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp