Voor deze woning uit ca. 1900 in de Tuinstraat in Tilburg, is een totaalconcept ontworpen voor de verbouwing. Daarin is de wens om meer licht in de woning te ervaren leidend geweest.


Door enkele slimme architectonische ingrepen is de ruimtelijke organisatie van de woning verbeterd en tegelijkertijd wordt hiermee meer licht dieper de woning in getrokken. Diverse maatwerkmeubels geven functies aan ruimtes en voorzien in veel opbergruimte.


De belangrijkste ingreep is het verplaatsen van de trap, zodat deze weer uitkomt op de overloop op de verdieping en niet in de werkkamer, zoals in de vorige situatie. Hierdoor wordt de werkkamer weer een echte kamer en is de eetkamer beneden ook beter in te richten. Bovenaan de trap is een doorbraak met glas gemaakt in de wand tussen de werkkamer en het trapgat. Hierdoor komt het daglicht, dat volop de werkkamer op de verdieping verlicht, via de trap tot in de eetkamer beneden.


Met deze verbouwing is de volledige woning aangepakt. Het toilet is verplaatst naar de entreehal, de badkamer op de verdieping heeft een nieuwe indeling gekregen en de ruimte onder de kap is bij het interieur betrokken voor meer ruimtelijkheid en licht. De voorkamer op de verdieping heeft d.m.v. een slim maatwerk meubel een dubbele functie gekregen als werk- en kleedkamer. En op zolder zijn twee gastenkamers en een extra badkamer gerealiseerd.

 

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp

Omschrijving:

Ontwerp verbouwing woning

incl. maatwerk meubels


Locatie:

Tuinstraat, Tilburg


Opdrachtgevers:

Particulier


Foto’s zijn genomen net na oplevering waardoor de woning nog niet volledig is ingericht.

Ontwerpschets trapmeubel en eetkamer

Verbouwing woning Tuinstraat

Begane grond

Gastenkamer 2

Ontwerpschetsen

Gastenbadkamer

Gastenkamer 1

Verdieping

Opbergzolder

Gastenkamers

op zolder

Verdieping

Zolder

Badkamer

Walk-in-closet,

bereikbaar vanuit hoofdslaapkamer.

Werkruimte,

bereikbaar vanuit overloop.

Overloop

Sofa

Eetkamer

Daglicht

Door een doorbraak te maken in de wand tussen de werkkamer en het trapgat, kan het daglicht dieper de woning invallen. Hierdoor worden donkere hoeken in de woning zoveel mogelijk opgeheven.

Doorbraak

Keuken met daarachter de zithoek in de tuinkamer

Maatwerk meubels

In de woning vormen enkele maatwerkmeubels een samenhangend geheel door hun detaillering en kleur. Ze organiseren de ruimtes en dienen het gebruik. Daarbij bieden ze veel opbergruimte, waar een tekort aan was in de bestaande woning.

De trap is eveneens als een meubelstuk ontworpen met geïntegreerde kastenwand. Naast de trap als maatwerk zijn voor deze woning een sofa, een gecombineerd werk- / garderobemeubel en een kamerscheidende kastenwand op zolder ontworpen.

Bestaande situatie

Nieuwe situatie