De bewoners van deze vrijstaande woning willen graag vanuit het interieur meer relatie met ruime tuin. Om optimaal aan deze wens tegemoet te komen is de volledige achtergevel voorzien van een glazen pui met ruim voldoende mogelijkheden om deze op te zetten. Hierdoor is er altijd vanuit de gehele woning ruim zicht op de tuin en kan op warme dagen vrij uit en in gelopen worden.


Het voorliggende terras moet hun een beschut gevoel geven. Dit wordt waar gemaakt door aan het huis een vlonder terras, met aan beide zijden buitenbergingen te maken. Dit terras wordt voorzien van lamellen om de directe zon te weren uit de woning. Deze lamellen dragen bij aan het beschutte gevoel en vormen samen met het vlonder en de beringen ruimtelijk één helder element wat op zich zelf staat t.o.v. de bestaande woning.


De houten wanden van het terras lopen door in de kastenwanden van het interieur, waardoor binnen en buiten nog geleidelijker in elkaar overlopen.

 

Verbouwing particuliere woning

Omschrijving:

ontwerp verbouwing woonhuis


Locatie:

Heeze


In opdracht van:

particulier


schetsontwerp:

maart 2012

Plattegrond van de nieuwe voorgestelde situatie.

Plattegrond van de bestaande situatie.

Impressies, grote relatie met de tuin vanuit het interieur.

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp