De wensen voor de verbouwing van het appartement zijn veelomvattend. Het programma bestaat uit een hoofdslaapkamer (wordt verplaatst naar de oostgevel), kleedkamer en werk- / logeerkamer met  extra gastenbadkamer. De keuken verplaatst naar de westgevel. Ten behoeve van het geluidscomfort worden vloer en plafond voorzien van geluidsreducerende maatregelen.


Originele ontwerp Parkflat  (Ernest Groosman)

Het gebouw is in 1958 opgeleverd en was voor de normen in die tijd een bijzonder luxe appartementencomplex. Ook in de huidige tijd bezit dit gebouw veel woonkwaliteit. Vanuit het appartement heeft men een wijds uitzicht over het naastgelegen park en de stad. Het is een hele lichte woning met op drie zijden buitenruimtes.


Concept

In het originele ontwerp gebruikt Ernest Groosman het principe van de ruimtescheidende kastenwand. In het huidige appartement zijn deze niet meer aanwezig.

De kast als ruimtescheidend element is uitgangspunt voor het concept.

Het appartement is in zijn geheel als één ruimte opgevat met daarin drie losjes geplaatste volumes waarin het ‘dichte’ programma zit, zoals toilet en beide badkamers. Deze volumes staan los van de gevelmuren zodat licht en zicht overal te ervaren is.

 

verbouwing appartement Parkflat

Omschrijving:

ontwerp verbouwing appartement Parkflat


Locatie:

Rotterdam


In opdracht van:

fam. Roobol - Verwilligen


gereed:

mei 2014

Schema concept

Conceptschets

Hoofdbadkamer

Ontwerpschets woonkamer

Transparantie tussen volumes. Overal ervaart men licht en uitzicht. (foto’s genomen tijdens uitvoering)

Keuken als centrale leefplek in het huis.

Entreehal met vlakke kastenwand.

Ontwerpschets keuken

Wilhelminapark 54

5041 ED  Tilburg

t:   +31 (0)6 20809428

@: info@kimdegreef.nl

onderzoek    |    visie    |    ontwerp