Project:
Borrendamme

Verwantschap in verscheidenheid. Een ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek voor woonzorgcomplex Borrendamme in Zierikzee. i.o.v. Rothuizen architecten stedenbouwkundigen.

Deel dit project op

Ten westen van het centrum van Zierikzee, komt het nieuwe woonzorgcomplex Borrendamme. Dit bestaat uit een gezondheids-centrum met o.a. vier huisartsenpraktijken, een nieuwe apotheek en kinderdagverblijf, waarmee het een voorziening voor heel Zierikzee is. Daar boven op komen twee verdiepingen met 47 zelfstandige huurwoningen (links onder in de maquette).

Het terrein is verdeeld in 3 zones. Acht groepswoningen en 48 huurappartementen in de noordwestelijke hoek, daar omheen voorzieningen met woningen. De gebouwen zijn geplaatst in een park. De oostelijke zijde wordt ingericht met parkeren in het groen.
Er is een haalbaarheids-onderzoek verricht naar de mogelijkheid om op het terrein ook een supermarkt te realiseren, in combinatie met 37 appartementen. Daarbij zijn ca. 22 appartementen boven de supermarkt gepland, en 15 in een apart gebouw.

Er zijn drie concepten bedacht;

Kiezels in het groen:
De gebouwen zijn in vorm sterk gerelateerd aan elkaar en als gelijke herkenbaar.

Door de bomen het bos nog zien:
Opengewerkte volumes met torens waardoor men lucht, licht, en zicht op het groen ervaart.

De drie vrienden:
Elk gebouw heeft zijn eigen karakter en uitstraling en bestaan prima naast elkaar in het park.

Meer projecten

architectuur KOGEKA
architectuur Prinsenstraat
architectuur Julianastraat