Project:
Paviljoen Valensplein

Vervreemdende herkenning, een informatie- en ontmoetingspaviljoen voor Hoogeloon.

Deel dit project op

Het Valensplein in Hoogeloon krijgt een nieuw uiterlijk. Het bestaande parkeerterrein midden in het dorp, wordt getransformeerd tot een enigzins verdiept groen plein. Tussen de bomen aan de rand van dit plein bevinden zich de parkeervakken. Op de scheiding tussen pleinverharding en het gras is het object gesitueerd, als overgang tussen beiden. Dit object is bedoeld als informatiepunt, picknickplaats en schuilplaats tijdens regen.
De vorm is een herkenbare typologie van een huis. Het huis is echter op een dusdanige manier uit elkaar geschoven dat het vanuit ieder perspectief een ander uiterlijk heeft. Soms oogt het object als een volledig gesloten volume waarin het huis duidelijk herkenbaar is, vanuit een ander standpunt oogt het juist als een abstract object.
De buitengevel is van robuust CorTen staal. De platen van twee bij één meter zijn in half-steens verband aangebracht om het object nog meer een vervreemden effect te geven. De binnenzijde is van een contracterend, metallic uitstraling. Hierbinnen bevinden zich diverse elementen die informatie geven over de directe omgeving, zoals een fietsroutekaart, een vitrine voor de heemkunde en afbeeldingen gedrukt op de tegels in de vloer.

Meer projecten

openbare ruimte LeerPunt
openbare ruimte Werk in de Winkel