Project:
Prinsenstraat

Kijkend naar toekomst en verleden. Uitbreiding en renovatie woning.

Deel dit project op

Deze woning uit eind 19e eeuw in Zundert krijgt met de moderne uitbreiding een leefkeuken aan de tuin. De grote schuifpuien zorgen voor veel licht en direct contact met de tuin. Bij mooi weer loopt men vanuit de keuken direct het terras op. De overstek voorkomt teveel directe lichtinval waardoor de keuken teveel opwarmt. De dichte gevel van de berging wordt afgewerkt met donker verticaal aangebracht hout waarin de deur weggewerkt wordt. Deze kleur loopt door in het interieur van de keuken.

In de gehele woning worden de houten kozijnen uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw vervangen door nieuwe houten (draai-kiep)ramen met de originele verdeling in T-vensters, zoals we gezien hebben op de archieffoto’s van de woning. Het stucwerk aan de voorzijde wordt vervangen en in het originele blokpatroon afgewerkt.

Meer projecten

architectuur Borrendamme
architectuur KOGEKA
architectuur Julianastraat