Project:
Ruimtelijke lichtinstallaties

Concept en ontwerp voor stadsentree Stationsstraat in Tilburg. i.o.v. Gemeente Tilburg.

Deel dit project op

Met verschillende abstracte, ruimtelijke lichtinstallaties worden de stadsentrees als plekken gemarkeerd. Dit zijn belangrijke accenten op een grotere route door de stad. De installaties zijn ook bij daglicht interessante objecten en dus niet alleen afhankelijk van het licht.

De kleur van het licht is aanpasbaar aan de kleur van het evenementen in de stad of een bijzondere dag in het jaar. Bijv. Koningsdag, Tilburg Ten Miles, Roze maandag, Roadburn, Willem II, Carnaval, Mundial en vele andere mogelijkheden. Hiermee krijgt het veranderlijke karakter van Tilburg een verbeelding en is de stad telkens voor een ander publiek uitnodigend.

Er is immers altijd iets
te doen in deze stad,
welkom in Tilburg!

Het woord ‘VERWONDER’ is een uitnodiging tot het dwaalgebied. Het bestaande frame in gebouw wordt voorzien van nieuwe panelen in de basiskleur van het ontwerp.
De bestaande groene stroken in het gebouw worden vervangen door opaal acrylaat met daarachter LED verlichting. In de avond veranderd het uiterlijk van het woord in een losse schrijfletter van LED NEON-look. Hierdoor heeft de tekst een andere verschijning in de avond dan overdag. De zwierige letters verwijzen naar het nachtleven, dans, muziek en toneelkunsten.

Meer projecten

openbare ruimte Paviljoen Valensplein
openbare ruimte LeerPunt
openbare ruimte Werk in de Winkel