Project:
Tuinstraat

Heldere structuur, helder licht. Verbouwing woning en ontwerp maatwerk meubilair.

Deel dit project op

Een lichte woning, dat was de belangrijkste wens van de nieuwe eigenaren van deze woning uit 1900 in het hartje van Tilburg. Door eerdere verbouwingen was de logica van de ruimtelijke indeling in de woning verloren gegaan. Met de wens meer daglicht te ervaren is ook de kans aangegrepen de woning structureel beter te organiseren. De belangrijkste ingreep hiervoor is de verplaatsing van de trap en het toilet. Door de wand tussen de trap en de voorkamer op de verdieping van glas te voorzien, kan het daglicht tot beneden in het midden van de woning komen.
De maatwerk (opberg)meubels in deze woning hebben een dubbele functie en zijn in vormgeving en kleur duidelijk herkenbaar. De trap is vormgegeven als een wandmeubel. Het werkmeubel op de voorkamer is tevens kledingkast en deelt de ruimte functioneel op in twee delen; werkkamer en walk-in-closet vanuit de slaapkamer. De kap in de badkamer is geopend wat veel ruimtebeleving geeft. Op de zolder zijn twee gastenverblijven en een badkamer gerealiseerd en is met de houten afwerking het zoldergevoel benadrukt.

Meer projecten

interieur OMO 2college
interieur Zandoerle
interieur Bakkerijen